Yıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değil
 

  Gömlek yakalarındaki kirleri gidermek için, gömleği makineye atmadan önce yaka kısmına sabun sürüp 15 dakika bekletin.
 Tutkal lekelerini çıkarmak için, sirke ile ıslatıp, bol su ile durulanmalıdır.
 Masanızın üzerine damlayan mumları çıkarmak için lekenin üzerine neft döküp 5 dakika bekleyin sonra nemli bir bezle silin.
 Mutfak eşyalarının üzerindeki etiket izlerini yok etmek için, üzerlerine mobilya cilası serpip yumuşak bir bezle silin
 Çay lekesi: pamuklu ve yünlülerde: leke taze ise, ılık suya batırılmış bir bezle ovulur.
 Sürahinizin dibi kir tutmuş ise, içine bir avuç tuz ile sirke koyup çalkalayınız, tertemiz olacaktır.
 Sararan teflon tava ve tencerelerin içerisine bir miktar su ve birazda çamaşır suyu koyduktan sonra ateşin üzerinde kaynatın . İndirince de önce sıcak suyla daha sonra soğuk su ile iyice durulayın.
 Parlaklığını yitirmiş bir sürahiye eski görünümünü kazandırmak için yarısına kadar yırtılmış gazete kağıdı doldurun, üçte birine de sıcak suy doldurup sıkı sıkı sallayın.
 Dibi tutan tencereleri bir gece suda bekletin, tencere daha kolay temizlenecektir.
 Musluklarınızı temizlemek için bez yerine eski bir naylon çorabı tercih edin sonuç daha mükemmel olacaktır.
 Yumurta lekesini çıkarmak için önce soğuk suda bekletmeli sonra ılık sabunlu suda yıkamalısınız.
 Kristallerin ışıl ışıl parlaması için, yıkadıktan sonra durulama sırasında sirkeli suya batırın. Bu işlem kristalleri parlatacaktır.
 Çaydanlığınızın içinde biriken kireç tortusunu temizlemek için, 15 dakika kadar içinde sirke kaynatın
 Taze ceviz lekesini elden çıkarmak içi, eller önce bir – iki dakika sirkeye batırılmış bir pamukla ovulur, sonra soğuk suyla ovulur ve yıkanır.
 Çamaşırdaki pas lekesi için lekenin üzerine limon damlatılıp ütülenir.
 Zeytin yağı lekesini çıkarırken bir lokma ekmek içi yuvarlanıp lekenin üzerine gezdirilmelidir.
 Parlaklığını kaybeden çelik tencereler ısıtılmış sirke ile ovulup sonra iyice durulanır, ve bir bez parçası ile parlatırsanız tencereniz pırıl pırıl olur.
 Bir kumaşı benzin yada başka bir leke çıkarıcı ile silmeden önce oldukça tuzlu bir su ile silerseniz leke çıkarıcı iz bırakmaz.
 Eğer örtünüze meyve suyu dökülürse hemen tuz serpin ilk yıkamada çıkacaktır.
 Ağız kokusu için kahve çekirdeği çiğneyin.
 Teflon tavanızda oluşan lekeleri temizlemek için bir bardak suya iki çorba kaşığı karbonat ve yarım su bardağı sirke karıştırın. Bunu tavanızın içine dökün 10 dakika kaynatın lavaboyu temizlerken tuzla bastırarak silince hem iyi temizler hem de kokuları giderir
 Halının rengini canlandırmak için en son suyuna sirke konur.
 Bulaşık suyunuza bir kaşık sirke katmakla bulaşıklarınızın daha kolay ve temiz yıkandığını göreceksiniz.
 Renkli gömlekler yıkanmadan önce iki saat sirkeli suda bırakılırsa renkleri canlı olur.
 Elbiselerin fermuarları yıkarken bozuluyorsa makineye atmadan önce kapatılır.
 Cam sil ile deri ayakkabılarınızı silmeyi hiç denediniz mi
 Elinize uhu yapıştırıcı bulaşırsa: Asetonla silin
 Mangal ızgaranızı temizlemek zordur: Ilıkken cam sille temizleyin veya ılıkken nemli gazete kağıdına sarın bir müddet sonra sertleşmiş artıkların yumuşadığını göreceksiniz.
 Cam kırıklarını: Temizlersiniz fakat kıymıkları göremezsiniz bunu da temizlemek için ıslak pamuk imdadınıza yetişir.
 Ağzı dar şişe kavanoz temizlemek için : Biraz deterjan biraz su bir kasık pirinç çalkalayın
 Ellerinizin beyaz veya açık renge boyanmış kapı ve tahtalar üzerinde nasıl kötü izler bıraktığını bilirsiniz. Tahta eşyalar böyle kirlendiği zaman yapacağınız işlem şundan ibaret: Çiğ bir patatesi ortadan ikiye bölün ve lekeli yere hafifçe sürün. Lekeler hemen yok olacak ve eşya eski haline dönecektir. Ayrıca tahta eşyayı temizlemek için şu yöntem de çok etkilidir. İki çorba kaşığı çayı kaynar su içine atın. Su soğuduktan sora renkli kapı veya tahta eşyayı sünger yardımıyla bu su ile yıkayın. Yumuşak bir bezle kurutun.
 Makas ve bıçaklardaki pas lekesini çıkarmak için en iyi çare gazdır. Pas olan yeri birkaç defa gaza batırılmış bir bezle silin. Sonra da yünlü bir kumaş parçasıyla kurulayın.
 Üzerinize veya halıya kahve dökülürse, lekeyi soğuk suyla ıslattıktan sonra hemen birkaç damla gliserin ile çitileyin.
 Çocuğunuzun kotunda yine mi çim lekesi var? Hiç endişelenmeyin. Lekenin üzerine biraz bulaşık deterjanı döküp çitileyin. Sonra da kotu çamaşır makinesine atıp yıkayın. Lekenin çıktığını göreceksiniz.
 Buzdolabının iyi soğutması ve fazla elektrik yakmaması için, kapağının sıkıca kapanmış olması gerekir. Kapak lastiğinin iyi durumda olup olmadığını kendiniz de kontrol edebilirsiniz. Kapak arasına bir parça kağıt sıkıştırın. Kağıt yere düşüyorsa, kapağının lastiğini değiştirme zamanı gelmiş demektir.
 Ahşap mobilyaları ıslak bezle silerseniz, mobilyanın rengi matlaşır. Kuru bezle toz alındığında ise, tozlar birkaç dakika sonra aynı yere çöker. En iyisi, pamuklu bir beze birkaç damla zeytinyağı damlatmak ve mobilyaları güzelce silmek. Ayrıca zeytinyağı cila görevi de görerek mobilyalarınızın parlamasını sağlar.
 Kumaş üzerindeki mürekkep lekesini çıkarmak için kumaşı biraz limon suyu ve ılık sütle silin. Durulanınca leke yok olacaktır. Nazik bir kumaşsa, leke kuruyunca üzerine talk pudrası döküp izler kaybolana kadar fırçalayın.
 Çekmeceleriniz zor açılıp kapanıyorsa, sürgü yerlerine biraz balmumu ya da sabun sürün. Daha kolay açıldığını göreceksiniz.
 Boya kokusundan rahatsız oluyorsanız, boya kutusuna litre başı iki çorba kaşığı vanilya karıştırın. Başka bir çözüm; boyadığınız odaya, içinde kesik bir soğan bulunan su dolu bir kap koymak.

 Zamanla şemsiyelerin rengi solar. Ama şemsiyeniz eskiden olduğu gibi yine canlı renklere sahip olabilir. Şemsiyenizi açıp alkolle silmek yeterli olacaktır.

 
 

Yorum Yapabilmek için Siteye Kayıt olmanız gereklidir.

Siteye Kayıt için Tıklayınız.