Kullanıcı Oyu: 5 / 5

Yıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkin
 

Yargıda Birlik Platformu Konya'da KOP da Konya, Aksaray, Niğde, Karaman ve Konya'nın ilçelerinden katılan hakim ve savcılar ile ilk toplantısını yaptı.Yargıda Birlik Plaftormu üyeleri olan Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcıları Selahaddin Menteş, Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Genel Sekreterleri Bilgin Başaran genel sekreter yardımcıları Musa Kanıcı ve Erdal Demir, HSYK Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı Şaban Kazdal, HSYK Başmüffetişi Mehmet Yılmaz, Hukuk İşleri Genel Müdür Yardımcısı Feyzullah Taşkın, Ankara Cumhuriyet Başsavcı vekili Ramazan Kaya ve Harun Kodalak'ın Katılımı ile yapılan toplantıda yargının sorunları tartışıldı ve hakim ve savcılar tarafından yargının içinde bulunduğu sorunlar ve çözüm önerileri dile getirdi. Toplantıda yargının geldiği noktada yargıya güvenin %25 lere kadar düştüğü, yargının öz eleştiri yaparak yine yargı mensupları tarafından çözüleceği vurgulanarak yargıdaki çok parçalı duruma son vererek "yargı" ortak paydasında tüm yargı camiasının birleşmesi gerektiği vurgulandı.Toplantıya yüksek bir katılım olduğu yaklaşık 270 hakim ve savcının da iştirak ettiği gözlendi.

Birliğin biraraya gelme amaçları kısaca şöyle özetlendi:

- 2010 yılı Ekim ayında oluşan HSYK umut ışığı olacakken, eskiye rahmet okutmuştur.

- Yeni HSYK döneminde liyakat sadece bir grubun uhdesinde kabul edilerek, Yargıtay’a seçilen 160 ve Danıştay’a seçilen 51 yüksek hakim 5 bin 503 hakim arasında yaklaşık birer dakikalık incelemeyle atandı.

- Hak eden hak ettiği yerde oturmalı.

- Yargıya güvenin yüzde 25’lere düştüğüne üzülen arkadaşlar emaneti ehline teslim etmek için yola çıktı.

- Yargıyı bir zümrenin, grubun, düşüncenin değil, ülkenin tüm renklerinin en liyakatlılarına tevdi etmek.

- Yüksek yargıya, taşra teşkilatındaki ünvanlı atamalarda insanların inancına, özel hayatına ve düşüncelerine saygı duyarak, evinde zikir mi, tespih mi, kafa mı çektiğiyle ilgilenmeksizin işinde ehil olup olmadığını esas alarak tasarrufta bulunmayı amaç edinmiş bir oluşumuz.

 Yargıda Birlik Platformu Üyeleri

 

 

Toplantıya katılan hakim ve savcıların bir kısmı

 

 

Konya Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı, Konya Başsavcısı,Konya Komisyon Başkanı,Konya Başsavcı Vekilleri, Hakim ve Savcılar

 

Yargıda Birlik Platformunun Kuruluş Bildirgesi

 

Yorumlar  

#1 ihtiyarseyyah 20-04-2014 07:34
"Yüksek bir katılım" memnuniyet verici olmakla beraber efendim
"Yüksek bir kararlılık" daha da memnuniyet verici olur.
"Yüksek bir kararlılık" memnuniyet ve mecburiyetin de fevkinde
"Kesafeti yüksek " bir zarurettir.
.
İmaj ve inandırıcılık öylesine düşük ki...
.
Yargı kararını uygulamayan memura karşı
"Ona biz karışamayız bölge idare mahkemesi karışır" diye soruşturmaya gerek görmeyen öyle 1.sınıf savcılarımız var ki.
.
#2 htuztas 20-04-2014 12:56
Sevgili ihtiyarseyyah Yargnın sorunları bu gün yarın hemen çözülecek sorunlar değil malesef.. Üzerinde çok çalışılması gerekir. Hepsinden öte bu sorunları çözecek kişilerin gerçek anlamda yargıya odaklanmalıdır. Değiyse bizden sizden kavgası arasında sorun çözmek mümkün değil şimdi olduğu gibi yeni sorunlar üretilir..

Yorum Yapabilmek için Siteye Kayıt olmanız gereklidir.

Siteye Kayıt için Tıklayınız.