Yıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değil
 

Maalesef bir meslektaşımızı daha teröre kurban vermenin üzüntüsü içindeyiz. Ağır yük altında binlerce dosya ile boğuşan hakim ve savcılarımız bir kez daha terörde hedef haline gelmiştir.

Son zamanlarda hakim ve savcıların acımasızca eleştirilmeleri, hiç bir bilgiye sahip olmadıkları soruşturma ve dava dosyaları hakkında olur olmaz yorum yapan siyasetçiler, gazeteciler toplumda hakim ve savcıya olan güvenin azalmasında önemli etkenlerden biri  olmuştur. Bu nedenle bir kez daha yürütülen soruşturmalar ve bakılan davalar nedeniyle hakim ve savcılarımızı eleştirilirken daha dikkatli olunması, bilgi olmadan tahrik edici yorumlardan kaçınmalarını diliyorum. 

Yargı mensupları bu elem verici olaydan sonra sinecekleri, korkacakları ve görevlerini yerine getirirken tereddüt yaşayacaklarını düşünenler aldanmaktadır. Hiç bir terör örgütünden hiç bir baskı grubundan korkmadan görevlerini şerefli bir şekilde yapmaya devam edeceklerdir.

Şehit savcımız hakkın rahmetine kavuşmuş ve şehadet mertebesine yükselmiştir. Şehidimize Allah dan rahmet geride kalan yakınlarına ve tüm yargı camiamıza başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun.

 

Mehmet Selim Kiraz Kimdir?

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz, 1969'da Siirt'te doğdu. Mersin İmam Hatip Lisesi'ni bitiren Kiraz, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Kararnamesi ile 2010'da Osmaniye'den Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Savcılığı'na atanan Kiraz, 4 yıl burada çalıştıktan sonra geçen yıl HSYK'nın yaz kararnanemesi ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçlar Soruşturma Bürosu'nda görevlendirildi. İki çocuk babası Kiraz'ın, eşinin de İstanbul Adalet Sarayı'nda hakim olarak görev yapmaktadır.

Yorum Yapabilmek için Siteye Kayıt olmanız gereklidir.

Siteye Kayıt için Tıklayınız.