Önemli Yerler
Yaklaşık 3 yıl kadar bulunduğum Çamardı ilçesi Demirkazık dağı,dağcılık sporu ve yayla turizmi açısından son derece mükemmel bir ilçemizdir.Çamardından yolunuz geçerse balık çiftliklerinden alabalık yemeden gitmeyin.
Sizlere birbirinden harika resimlerle Çamardını sunuyorum.
- Ayrıntılar
- Hüseyin Tuztaş tarafından yazıldı.
- Gösterim: 22525
Kapadokya Nevşehir, Niğde, Aksaray üçgeni arasında kalan bölgeye Persler’in verdiği ad. Katpatukya "Güzel Atlar Ülkesi" anlamına geliyor. Belki de "Düşler Ülkesi" demek daha uygun düşer. Bir de siz gidip gezin de gönlünüze göre bir ad verin.
- Ayrıntılar
- Hüseyin Tuztaş tarafından yazıldı.
- Gösterim: 19718
Perito Moreno Buzulu, (İspanyolca: Glaciar Perito Moreno) Arjantin'in güneybatısında, deniz seviyesinden sadece 1500 m yüksekte, Patagonya’nın Campo de Hielo Sur buzul bölgesinin bir uzantısıdır. Adını Patagonya araştırmacısı Francisco Pascasio Moreno‘dan alır. En yakın büyük yerleşim yeri 80 km mesafedeki El Calafate olup, burası mili park içinden buzula yapılan turların ideal çıkış noktasıdır.
- Ayrıntılar
- Hüseyin Tuztaş tarafından yazıldı.
- Gösterim: 4638
İstanbul’da Bir ''Pendik''
Pendik’te Bir ''Gözdağı…''
Değerli Dostlar;
Geçen günlerde,biraz nefes alalım, yeşilliklerin arasında dolanalım, parkta çocuklarımız eğlensin, yorgunluğumuzu da, evde gelinimiz Rabah hanımın yaptığı pizza ve pastaları yiyerek atarız düşüncesi ile ‘’Gözdağı’’mevkiine gittik.Buranın muhteşem bir manzarası vardır,izlemeye doyum olmaz bilirim.
Uzun süredir gelmemiştim buraya,en son bir kaç yıl önce,bir iftar yemeği vesilesi ile uğramıştım.O nedenle en son gelişim ile şimdiki arasında nasıl bir fark oluşmuş, merak etmekte ve iyi bir gözlem yapabilmeyi ummaktaydım. Öylede oldu zaten.
İstanbul’un en güzel ilçelerinden olan Pendik, bu avantajını coğrafi konumuna borçlu sayılır. Gözdağı ise Pendik ilçemizin en güzel mevkilerinden biridir ve elbette ki farklı bir güzelliğe sahiptir.
Bunun nedenleri;
TARİHİ ESERLER
Anadolunun en şirin ili Kırşehir işlek yol güzargahlarında bulunması nedenikle çeşitli uygarlık ve kültürlerin etkisinde kalmıştır. Kırşehir de tarihi eserlerin hemen hemen hepsi Türklerin yaptığı ve çoğunlukla medrese, cami ve türbelerden meydana gelir.
Cacabey Camii : Kırşehir il merkezinde yer alan medrese halk arasında minaresindeki yeşil çinilerden dolayı "Cıncıklı Camii" olarak bilinmektedir. Selçuklular döneminde Kırşehir Emiri Nurettin Cibrilbin Cacabey tarafından 1271-1272 yıllarında yapılmıştır. Döneminde astronomi yüksek okulu olarak hizmet vermiştir. Taç kapısının hemen solunda Cacabey'in yattığı türbe yer almaktadır.
- Ayrıntılar
- Hüseyin Tuztaş tarafından yazıldı.
- Gösterim: 11004
Kırşehir de bulunan Cacabey Cami 1271 yılında yapılmış olmasına rağmen yeni yeni gündeme gelmektedir. Cacabey cami aslında bir araştırma merkezidir. İlginç yapı biçimi ile gerçekten ilgi çekicidir.
- Ayrıntılar
- Hüseyin Tuztaş tarafından yazıldı.
- Gösterim: 29088
PİRAMİTLER'in sayısı 80'e yakındır. Hepsi Nil’in sol kıyısına kurulmuş ve vadide 40 kilometrelik birzunluk içine yayılmışlardır. Bazıları ayrı olmakla birlikte çoğu grup halindedir.
Piramitler içinde en çok ilgi çekenleri üç büyük piramit olarak bilinen Giza şehri civarında bulunan abidelerdir. Bunlar varsayılan kurucularının adlarına göre ayrılmaktadır: Keops (Kufu), Kefren ve Mikerinos. Bu üç Giza Piramidinin geometrik ve gözlemsel ilkelere dayalı bir plana göre inşa edildiği ve bu planın da doğrudan astronomik gözlemlere dayandığı ileri sürülmektedir
- Ayrıntılar
- Hüseyin Tuztaş tarafından yazıldı.
- Gösterim: 6969