Yıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değil
 

Ramazan ayı mü’minler için bir af ve bağışlanma ayıdır. Yüce Allah’ın rahmet ve mağfireti mü’min kullarının üzerine sağnak sağnak yağar, onları günah kirlerinden arındırır. 

Peygamber Efendimiz (s.a.s.) Ramazan ayının önemi hakkında şöyle buyurmuştur: “Ramazan girdiğinde cennet kapıları açılır, cehennem kapıları kapanır ve şeytanlar da zincire vurulur.” Peygamber Efendimiz (s.a.s.), bu mübarek ayın rahmetine, mağfiretine ve affına nail olmak için yapmamız gerekenleri şöyle açıklıyor: “Her kim Ramazan ayının faziletine inanarak ve karşılığını Allah’tan bekleyerek, Ramazan’ı ibadetle ihya ederse, geçmiş günahları bağışlanır.” buyurmuştur.

İşte böyle bir mübarek ayı bitirmiş ve Ramazan Bayramına ulaştık. Ancak müslüman coğrafyada yaşanan acılar, ölümler ve işkenceler nedeniyle yine Müslümanlar içi burkularak bu bayramı geçirecek maalesef. Bir tarafta  Uygur Türklerine Çin'in uyguladığı asimilasyon, orucu ve ibadeti yasaklayan zulmü, bir tarafta orta doğuda her gün yüzlerce insanın öldürülmesi gösteriyor ki Müslümanlara bu dünyada rahat yok.

Bu bayramın huzur, barış getirmesi temennisi ile Sevgi Pınarı dostlarının  bayramını tebrik ediyor, aileleri ile birlikte huzur ve mutlu bir bayram geçirmelerini diliyorum..

EDİTÖR

Yorum Yapabilmek için Siteye Kayıt olmanız gereklidir.

Siteye Kayıt için Tıklayınız.